Cadouri online – dezavantaje

Auzim tot mai des oameni care se plang de lipsa de inspiratie atunci cand vine vorba despre facutul unui cadou. Mai ales in cazul in care persoana careia ne adresam nu ne este chiar foarte apropiata, lucrurile s-ar putea complica destul de tare. O solutie la indemana tuturor, aparent foarte convenabila, este reprezentata de magazinele online de cadouri. Aici putem gasi toate categoriile de cadouri, pentru toate varstele si pentru toate buzunarele.

Magazinele online de cadouri prezinta foarte multe avantaje, insa exista si cateva lucruri la care trebuie sa fim foarte atenti, pentru a nu risca sa incheiem o afacere paguboasa pana la urma. In primul rand, trebuie sa fim atenti la costurile de livrare. Exista magazine de cadouri online care expun preturi foarte mici si avantajoase, insa, livrarea este foarte scumpa si de aici isi recupereaza intr-un mod ascuns banii.

Este bine sa va interesati cu atentie despre acest aspect inainte de a comanda ceva, pentru a evita sa aveti surprize neplacute atunci cand trebuie sa achitati curierului.  Tot legat de livrare, ati putea avea experiente negative in  ceea ce priveste calitatea ambalarii. Mai ales in cazul in care optati pentru un ambalaj special pentru cadou, acesta s-ar putea stramba, deteriora sau strica pe drum.

Majoritatea magazinelor online pun eticheta “Fragil“ pe toate coletele, insa pot exista si unele care pierd din vedere acest aspect. Este bine sa discutati cu operatorul despre ambalare. Tot in aceasta arie, ambalarea defectuoasa ar putea duce la deteriorarea obiectului cumparat si, astfel, va puteti trezi la deschiderea coletului ca ati platit ceva ce nu mai poate fi oferit nimanui.

Faptul ca faceti cumparaturi online ascunde destule minusuri, mai ales prin faptul ca nu puteti vedea exact ce cumparati, nu puteti atinge, vedea textura, mirosi, cantari etc. Toate aceste lucruri se pierd din vedere oricat de amanuntite ar fi descrierile si oricat de 3D ar fi pozele. Aici nu prea aveti ce sa faceti, decat sa va bazati pe simturile dumneavoastra, pe ochiul format si pe experientele anterioare de shopping online. Sau puteti comanda online un produs pe care deja l-ati vazut in realitate, dar pe care l-ati gasit pe internet poate la un pret mai avantajos.

Inainte sa plasati o comanda, este bine sa verificati seriozitatea magazinului. In functie de cum au facut site-ul, de parerile de pe forumuri, de cat de repede raspund solicitarilor, de marimea si notorietatea unui magazin, va puteti da seama daca merita sa comandati sau daca mai bine va abtineti pentru ca ati putea lua o teapa. Exista magazine care nu respecta termenul limita de livrare si, astfel, va puteti trezi ca primiti cadoul comandat, dupa aniversare. De asemenea, se poate intampla ca o comanda sa se incurce, sa primiti altceva decat ati comandat sau produsele sa fie descrise mincinos pe site.

Nu in ultimul rand, daca trimiteti un cadou online direct la adresa sarbatoritului si nu veti fi de fata la primire, ii veti pierde reactia atunci cand il va deschide !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s